EMTA ja Venemaa toll asuvad koos võitlusesse tollikuritegudega

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja maksu- ja tollikeskuse laos konfiskeeritud alkohol
Põhja maksu- ja tollikeskuse laos konfiskeeritud alkohol Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kolmapäeval allkirjastasid Eesti Maksu- ja Tolliameti (EMTA) peadirektori asetäitja Egon Veermäe ja Venemaa föderaalse tolliteenistuse juhi asetäitja õiguskaitse valdkonnas Aleksandr Vassiljev ühistegevuste plaani võitluseks tollikuritegudega.

Ühistegevuste prioriteetideks on võitlus tubakatoodete salakaubandusega, narkoainete ja nende lähteainete ebaseadusliku käitlemisega ning suure väärtusega kaupade tollipettustega, teatas maksuamet.

Koostöökohtumisel käsitleti kahe riigi tolliteenistuste vahelise õiguskaitsekoostöö senist kulgu. Samuti räägiti arenguvõimalustest salakaubanduse tõkestamisel ja muude tollikuritegude avastamisel ning vältimisel.

Maksu- ja tolliameti peadirektori asetäitja Egon Veermäe sõnul on organiseeritud kuritegevus riikideülene ja selle tõkestamise eelduseks on riikidevaheline koostöö ja infovahetus. «Õiguskaitsealane koostöö ja hästi toimiv infovahetus Venemaa tolliteenistusega on Eestile oluline. Selle tulemuslikkusest annavad tunnistust viimase aja suured avastused narkootikumide ja salasigarettide osas,» rõhutas Veermäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles