ERR: Toila ja Narva-Jõesuu tahavad turismi soodustamiseks sadamaid arendada

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toila sadam.
Toila sadam. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Narva ja Narva-Jõesuu linnavalitsus ning Toila vallavalitsus soovivad oma sadamate arendamiseks Euroopa Liidu abiraha, et arendada mereturismi, seni pole neid aga esmajärjekorras arendatavate hulka arvatud.

Toila sadam on Ida-Eesti üks suuremaid kalasadamaid, kuid vallavalitsus on seisukohal, et senisest rohkem tuleks arendada turismi, avades kasvõi laevaliini Toilast Narva-Jõesuusse ja Narva, vahendab ERR Uudised.

Toila vallavalitsuse arendusnõunik Mehis Luus rääkis, et sadamad pole välja arendatud ja suvel laevaliini avamise kohta uurinud huviline seetõttu tegudeni ei jõudnud, aga vallavalitsus peab reaalseks isegi Venemaaga laevaühenduse loomist (selleks oleks küll vaja piiriületuspunkti).

Selleks, et Toila sadam saaks hakata väikesi lõbusõidulaevu vastu võtma, on Luusi hinnangul vaja kolme miljoni euro suurust investeeringut, Narva ja Narva-Jõesuu sadama jaoks kulub tema arvates veidi vähem raha.

Selleks, et Narva lahel reisilaev käima panna, on vaja Toila, Narva-Jõesuu ja Narva koostööd, mis on ka juba käivitatud, samuti teeb Narva-Jõesuu linnavalitsus koostööd Jaanilinnaga, et taastada laevaliiklus Narva jõel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles