Gruusia kahekordistas vägede arvu Afganistanis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia sõdur.
Gruusia sõdur. Foto: SCANPIX

Gruusia teatas täna, et kahekordistas Afganistanis NATO-juhitavas koalitsioonis teenivate vägede arvu oktoobris enam kui 1500 meheni.


Nüüd teenib Afganistanis 1570 Gruusia sõdurit, millega 4,5 miljoni elanikuga riik on suurim Afganistani missioonis osalev NATOsse mittekuuluv riik, teatas kaitseministeerium.

«Praegu viibib Afganistanis kaks Gruusia pataljoni 1570 sõduriga,» ütles kaitseminister Irakli Alasania Afganistanist naastes. «Meie osalemine NATO juhitavas missioonis tõestab, et Gruusia on rahvusvahelise julgeoleku oluline tagaja.»

Kaitseministeeriumi teatel jäävad Gruusia üksused kohalikke julgeolekujõude toetama ka pärast NATO lahingumissiooni ametlikku lõppu 2014. aasta lõpus.

Oktoobrikuiste parlamendivalimiste järel võimule tulnud peaminister Bidzina Ivanišvili on kinnitanud, et jätkab püüdlusi Gruusia ühinemiseks NATO-ga, kuid on lubanud parandada suhteid ka Moskvaga.

Gruusia on sarnaselt Eestiga nende väheste riikide seas, kes on saatnud oma sõdurid keeruka julgeolekuolukorraga Helmandi provintsi Lõuna-Afganistanis. Kui Eesti ja Taani sõdurid teenivad seal Suurbritannia väejuhatuse all, siis grusiinid ja bosnialased on USA juhtimise all.

2009. aastal väed Afganistani viinud Gruusia on selles sõjas kaotanud 18 sõdurit, neist seitse tänavu, kirjutab portaal civil.ge. Samal missioonil vigastada saanud kaitseväelaste arvu nende kaitseministeerium siiani avalikustanud pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles