Põlvamaa paadunud kurjategija läheb taas trellide taha

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Varem üheksa korda kriminaalkorras karistatud, kuid pärast vangist vabanemist kuritegude toimepanemist jätkanud mees peab minema taas kaheksaks kuuks trellide taha.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja teatel jätkas korduvalt karistatud 32aastane Arno pärast vanglast vabanemist oma harjumuspärast eluviisi: veebruaris varastas ta poest kohvi ja õlut ning mais lõi ühe maja trepikojas teisele mehele rusikaga näkku.

Juunis varastas töötu mees Räpina vallas elumajast mobiiltelefoni, sama maja õuel seisnud sõidukist kaks paari päikeseprille ja kaks mobiiltelefoni ning seejärel omastas ta Põlvas sõidukist mobiiltelefoni ja sularaha, ühest eramust sülearvuti ja maja õuealalt raadio-magnetofoni. Veel lõi ta samal kuul teisele mehele tühja viinapudeli ja puidust kepiga vastu pead.

Arno jätkas kuritegude toimepanemist ka juulis, kui ta varastas Räpina vallas korterist taas ühe mobiiltelefoni, tõmbas korteris olnud naiselt kaelast kuldketi ja jooksis sellega minema. Politseinikud jõudsid mehele kannule augustis ja võtsid ta vahi alla.

Põlva kriminaaltalituse juhi Andres Kirsingu sõnul kuulati kuritegude lahendamiseks üle 40 asjaosalist, vaadeldi sündmuskohti, koostati nende kohta fototabeleid, tehti läbiotsimisi, jälitustoiminguid ning koguti teisi tõendeid, mis võimaldaksid kohtusse minnes kahtlusaluse ka süüdi mõista.

Kohus mõistiski mehe varguste ja kehalise väärkohtlemise eest kokkuleppemenetluses süüdi ning määras talle liitkaristusena kaheksa kuu pikkuse vangistuse. Lisaks tuleb tal novembris jõustunud otsuse kohaselt tasuda kuritegudega tekitatud kahjud summas 310,75 eurot ning 722,2 eurot menetlus- ja õigusabikulude eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles