Nestor: ööistungid on ajendatud võimuliidu üleolevusest

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor
Eiki Nestor Foto: Liis Treimann / Postimees

Eesti taasiseseisvumise järel riigikogu kõigisse koosseisudesse kuulunud sotsiaaldemokraat Eiki Nestori sõnul ajendab opositsiooni venitamistaktikat kasutama võimuliidu üleolev suhtumine.

Nestor märkis, et obstruktsioonivõimalused on olemas kõigis demokraatlikes riikides. «Kui kuskil on kodukord, mis selle välistab, siis pole tegu demokraatliku riigiga,» ütles ta.

Tema sõnul kasutab opositsioon neid võimalusi, et pöörata kindlatele teemadele tähelepanu, kusjuures alati ei pea see tooma erakonnale populaarsuspunkti. «Vastasel juhul võiks venitada iga kümnenda eelnõuga,» lausus ta.

Venitamistaktika kasutuselevõtu ajend peitub Nestori sõnul võimuliidu üleolevas suhtumises. «Eelkõige sünnib see idee võimuliidu üleolevusest. See, et seal on kindlasti ka oma õilis eesmärk, tuleb hiljem,» ütles ta.

Riigikogu alustas kell 13 tõenäoliselt homseni kestvat lisaistungit, kus loodetakse läbi arutada Keskerakonna venitamistaktika kasutamise tõttu eelmisel nädalal arutamata jäänud 18 eelnõu. Elektriaktsiisi alandamist nõudev opositsioonipartei on lubanud istungi venitamist jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles