Keskkonnaministeerium tunnustas noori looduskaitsjaid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti looduskaitse sai alguse linnukaitsest.
Eesti looduskaitse sai alguse linnukaitsest. Foto: Raigo Pajula

Täna Rahvusraamatukogus toimunud loodusõhtute juubelil anti üle noore looduskaitsja märgid. Tunnustuse sai 21 noort üle Eesti.

«Looduse kaitsmisel on riigi poolt kehtestatud reeglitest ja keeldudest tähtsamgi igapäevane kultuurne, väärtustav ja hoidev suhtumine meid ümbritsevasse. See kujuneb eeskujude ja õppimise kaudu. Täna tunnustuse saanud noored looduskaitsjad on olnud tublid nii Eesti looduse kaitsmisel, kui teiste noorte innustamisel,» rääkis noorte looduskaitsja märkide üleandmisel keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus.

Keskkonnaministeerium soovib märgiga tunnustada ja eeskujuks seada suure loodushuviga aktiivseid kuni 26-aastaseid noori, kes on kaasa löönud looduskaitsealases tegevuses.

Tänavuste märgisaajate hulgas on nii loodusainete olümpiaadidel edukalt esinenud õpilasi, erinevate loodusteemaliste ürituste nagu loodusretkede, talgupäevade, konkursside eestvedajaid ja korraldajaid, samuti uurimustööde koostajaid. Kõiki märgisaajaid ühendab suur loodushuvi.

Tänavused noore looduskaitsja märgi laureaadid on Anna-Grete Rebane (Tallinna Prantsuse Lütseum), Anžela Tihhonova (Kohtla-Järve Slaavi Põhikool), Auli Relve (TÜ ökoloogia tudeng), Danila Tsõgankov (Kohtla-Järve Slaavi Põhikool), Elisabeth Heinrich (Viljandi Kesklinna kool), Hanna Tuus (Saaremaa Ühisgümnaasium), Helene Urva (Tallinna Inglise Kolledži keemia- ja bioloogiaõpetaja), Hendrik Lahi (Haljala Gümnaasium), Irina Guljavina (Rakvere Gümnaasium), Janeli Kesler (Kohtla-Järve Slaavi Põhikool), Karl Eik Rebane (Saaremaa Ühisgümnaasium), Liivi Plumer (TÜ bioloogia magistrant), Magnus Kaldjärv (Saaremaa Ühisgümnaasium), Mart Kiis (Hugo Treffneri Gümnaasium), Marta Jamsja (Kadrina Keskkool), Martin Silts (Tartu Ülikool), Mihkel Rünkla (Tartu Ülikool), Paul Hunt (Tartu Üliõpilaste Looduskaitse Ringi  president), Tanel Voormansik (Tartu Ülikool), Tõnis Tuuga (Tallinna Ülikooli Balti Filmi- ja Meediakool), Villem Voormansik (Tartu Ülikool).

Noore looduskaitsja märk on valmistatud valgest vasest ning kujutab emaileeritud tammelehte.  Märgi autor on kunstnik Julia Maria Künnap. Keskkkonnaministeerium annab noore looduskaitsja märke välja teist aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles