Kaitseväelasi ootab aprillis märkimisväärne palgatõus

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Mihkel Maripuu

2013. aasta riigieelarve kohaselt kasvab kaadrikaitseväelaste palgafond aprillist 18,7 protsenti. Koos järgmise kümnendi arengukavas ette nähtud sammudega loodab kaitsevägi oma töötajate lahkumisele piiri panna.

Kaitseminister Urmas Reinsalu selgitas täna kaitseväe arengukava 2013-2022 tutvustusel, et uus kaitseväeteenistuse seadus näeb lisaks sellele ette palgasüsteemi lihtsustumist, mille käigus kaadrikaitseväelaste põhipalga osa kasvab ja lisatasude osa väheneb.

«Meie ambitsioonid on tagada kaardi kasv 100 kuni 125 kaitseväelase võrra aastas,» ütles Reinsalu. 

Arengukava keskendubki ressursi koondamisele. «Meie kaitsevägi kasvab, 3100 kaadrikaitseväelase asemel saab meil olema 3600,» ütles Reinsalu.

Üks prioriteete kaitseväe osas on kiirreageerimisvõime, mille saavutamiseks peaks kümne aasta jooksul kasvama kiirreageerimisüksuste mehitatus 21000 meheni. Sinna kuuluvad nii kaadrikaitseväelased kui ka reservarmeesse arvatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles