Kolm kiiruseületajat on ebaseadusliku trahvi tühistamisest loobunud

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline nägi välja taatlemata kiirusemõõtja.
Selline nägi välja taatlemata kiirusemõõtja. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Politsei- ja piirivalveamet on kuu ajaga kohtusse saatnud 145 inimese materjalid, et tühistada taatlemata kiirusemõõtja andmete põhjal tehtud trahv, kolm inimest on trahvi tühistamisest aga loobunud.

Ida prefektuuri pressiesindaja Margit Mander ütles Postimehele, et 180 inimesest on politsei praeguseks ühendust saanud 167-ga ja neist 145 inimese materjalid on edastatud kohtusse. 22 inimese materjalidega jätkatakse tema sõnul tööd, et need samuti kohtusse saata. «Hetkel on teada, et kolm isikut on loobunud trahvi tühistamisest,» lausus ta.

Novembri algul selgus, et Ida prefektuuri liiklustalitus määras eelmisel aastal 180 inimesele taatlemata kiirusemõõtja andmete põhjal ebaseadusliku trahvi. Viru ringkonnaprokuratuur alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb ametialast võltsimist.

Skandaali tõttu on juba lahkunud või lahkuvad lähiajal ametist politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüt, Ida prefekt Aldis Alus, Ida prefektuuri korrakaitsebüroo juht Tarmo Tammiste ja prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht Alvar Ottokar. Alus on tööle asunud politsei- ja piirivalveameti administratsiooni finantsbüroo juhtimisarvestuse talituse politseinõuniku ning Ottokar Jõhvi arestikambri vanemana.

Tammiste jätkab Ida prefektuuri pressiesindaja sõnul korrakaitsebüroo juhtimist kuni järgmise aasta jaanuarini, mil tööd alustab uus juht. Peadirektor Küüt lahkub valitsuse otsuse kohaselt ametist veebruari lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles