Vabakutselise ajakirjaniku eest nõutakse 50 miljonit dollarit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anhar Kochneva
Anhar Kochneva Foto: Youtube

Süürias röövitud vabakutselise ajakirjaniku eest nõutakse tapmisähvardusel hiiglaslikku lunaraha.

Selle aasta jaanuaris Süürias Vene, Ukraina ja Saksamaa meedia heaks töötanud vabakutseline ajakirjanik ja tõlk, Ukraina päritolu Anhar Kochneva oli Süüria kodusõjast raporteerivatest ajakirjanikest üks väheseid, kes toetas avalikult president Bashar al-Assadi režiimi, edastab Yahoo News.

Kochneva kritiseeris lääne meediat al-Assadi ja tema valitsuse vastu suunatud propagandasõja pärast ning süüdistas mässulisi tsiviilisikute tapmises.

Oma raportite pärast sai Kochneva tapmisähvardusi.

Kochneva kadus kümnendal oktoobril Homsi linna lähistel. Üks kuu hiljem ilmus Youtube`i video, milles ta palus Ukraina ja Venemaa saatkondi Süürias ning Süüria valitsust, et need nõustuksid ta röövijate nõudmisega maksta ta eest lunaraha.

28. novembril jõudis Youtube`i teine video, milles Kochneva teatab, et ta reisi Süürias Venemaa luure palvel ning tegutses venelaste ja Süüria armee ohvitseride tõlgina.

Ei ole teada, kas tegemist on autentse videoga.

Röövijad nõuavad Kochneva eest 50 miljonit dollarit lunaraha, mille maksmise tähtajaks määrati 13. detsember.

Rahvusvaheline ajakirjanike ühendus Piirideta ajakirjanikud ning ajakirjanike õiguste eest seisev organisatsioon CPJ (Committee to Protect Journalists) avaldasid 12. detsembril ühispöördumise, milles nõuti, et Vaba Süüria armee ja Süüria opositsioonivõimude rahvuslik nõukogu astuksid samme Kochneva vabastamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles