Moskva-Tallinna rongi vedurist avastati 180 000 salasigaretti

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta viimasel päeval avastasid maksu- ja tolliameti töötajad Moskva-Tallinna reisirongi vedurist 180 000 salasigaretti.
Eelmise aasta viimasel päeval avastasid maksu- ja tolliameti töötajad Moskva-Tallinna reisirongi vedurist 180 000 salasigaretti. Foto: Maksu- ja tolliamet

Eelmise aasta viimasel päeval avastasid maksu- ja tolliameti töötajad Moskva-Tallinna reisirongi vedurist 180 000 salasigaretti.

Ametnikud avastasid salasigaretid 31. detsembril Venemaalt Eestisse saabunud reisirongi veduri kontrollimisel.

Tollikontrolli käigus avastati veduri keskõhutorust 35 kilesse pakitud musta kasti. Pakkides oli kokku 180 000 Venemaa maksumärkidega sigaretti.

Kriminaalmenetlust ei alustatud, kuna kahtlustatava kinnipidamine asendati maksega riigituludesse. Vedurijuht tunnistas end süüdi ning tasus 1000 eurot võimaliku karistusena mõistetavat rahalist karistust katva maksega. Sigaretid konfiskeeriti ja need lähevad hävitamisele.

Maksu- ja tolliameti tollikorralduse osakonna juhataja asetäitja Ants Kutti sõnul pööratakse salasigarettide sissetoomise takistamisele eraldi tähelepanu ka sel aastal.

«Näiteks praegu oleme me novembris Narva raudteejaamas väetisevagunist avastatud suure koguse salasigarettide tõttu võtnud tugevdatud kontrolli alla kaubarongid ega jäta tähelepanuta ka reisironge,» ütles Kutti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles