Eestis püsib relvade ostmine stabiilselt madalal tasemel

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relvad.
Relvad. Foto: AFP / Scanpix

Hiljuti USAs ja möödunud kevadel Soomes toimunud traagilised koolitulistamised on tekitanud diskussiooni tulirelvade kättesaadavuse üle, Eestis aga püsib relvade ostmine endiselt stabiilselt madalal tasemel.

Relvaregistri andmetel on Eestis tulirelvi suurusjärgus 60 000, relva omanikke aga umbes suurusjärgus 30 000, mis tähendab, et igal relvaomanikul on keskmiselt kaks relva, vahendas ERR Uudised ERRi raadiouudiseid.

Politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonna politseikapten Sven Põierpaas hindas seda optimaalseks, sest selline arv on püsinud viimase 7-8 aasta jooksul suhteliselt muutumatuna.

«Eesti inimene on mõistlik ja tasakaalukas ning saab aru, et oma vara, tervist ja elu võib hoida ka muude vahenditega,» ütles Põierpaas ja lisas, et tulirelva soetamine enesekaitse eesmärgil peab olema väga läbi kaalutus otsus.

Kuigi relva ostmine enese ja vara kaitseks on samuti levinud, on tulirelvadega toime pandud kuritegusid Eestis näiteks 90-ndate aastate algusega võrreldes Põierpaasi sõnul ääretult vähe ja selles on olnud oma osa ka relvaseaduse karmistamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles