Keskerakond andis sisse euronimekirja

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna valimisreklaam.
Keskerakonna valimisreklaam. Foto: Raigo Pajula

Keskerakond esitas täna valimiskomisjonile oma europarlamendi valimiste kandidaatide nimekirja, mida juhib partei liider ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar.


«Keskerakonna valimisnimekiri moodustati sisevalimiste tulemusena ja 21 kandidaadi seast väljavalitud kaheteistkümne hulka kuulub kuus mees- ja kuus naispoliitikut,» lausus Keskerakonna peasekretär Priit Toobal.

Lõplikult kinnitati erakonna nimekiri 18. aprillil partei valimiskonverentsil Tallinna Radisson SAS hotellis.

Keskerakond on Toobali sõnul seadnud eesmärgiks saada Euroopa Parlamendi valimistel rohkem hääli ja mandaate kui 2004. aasta valimistel.

«Meie nimekirja on juba kiitnud paljud arvamusliidrid, näiteks politoloog Rein Toomla hinnangul on Eesti Keskerakond nende valimiste favoriit,» lisas ta.

Edgar Savisaarele järgnevad pingereas Siiri Oviir, Vilja Savisaar, Jüri Ratas, Vladimir Velman, Enn Eesmaa, Kadri Simson, Jaak Aab, Marika Tuus, Evelyn Sepp, Aadu Must ja Mailis Reps.

Tänavused valimised peetakse suletud nimekirjade meetodil, mistõttu pääsevad europarlamenti nimekirjas kõrgemal positsioonil olevad isikud ja seda olenemata sellest, kui palju nad personaalselt hääli koguvad.

Lisaks Keskerakonnale on oma nimekirja juba esitanud Reformierakond ja Eestimaa Ühendatud Rahvapartei, samuti on vajalikud materjalid komisjonile edastanud mõned üksikkandidaadid.

Europarlamendi valimised on 7. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles