Austraalia raadiojaam plaanib eestikeelset saadet

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Panther Media/Scanpix

Austraalia üks suuremaid raadiojaamu soovib käivitada eestikeelse raadiosaate, millele otsitakse praegu programmijuhti.

«Eestikeelsed saated peaksid raadojaama SBS eetris kõlama hakkama 2013. aasta aprilli lõpust,» rääkis Adelaide Eesti Seltsi juhatuse liige Relika Alliksaar Williams. Selleks on praegu korraldatud konkurss programmijuhi leidmiseks.

«Lõppkokkuvõttes paneb programmi paika saatejuht, kes otsustab, mida ta seal kajastama hakkab. Soovime, et rohkem kajastaks ta eestlaste tegemisi siin Austraalias. Vahendaks uutele seljakoti rändajatele uudiseid, kui näiteks viisataotlustes on uuendusi, farmitöö kuulutusi. Jagaks hooaegade kohta infot, kus osariigis hetkel mis hooaeg käib,» tõi Alliksaar Williams näiteid.

Plaanitav eestikeelne raadiosaade läheks eetrisse reedeti kell 13.00 (Austraalia aja järgi). Saadet saab kuulata üle interneti.

«Eestikeelne raadiosaade oli Austraalias SBS raadiojaamas eetris aastaid, kuni toonane saatejuht Maila Taimre pensionile läks. Kuna kohe uut sobivat inimest asemele ei leitud, siis otsustati eestikeelne raadiosaade hoopis ajutiselt lõpetada,» rääkis Alliksaar Williams. Vahepeal otsiti küll uut saatejuhti, kuid ühtäkki tuli teade, et võib-olla eestikeelne saade ei tulegi eetrisse kunagi tagasi, kuna ei ole piisavalt sihtrühma, kes kuulaks seda saadet.

«Sellega me ei leppinud, sest ise me arvame, et meil oleks väga seda saadet vaja – koondada infokulgu Eesti ja Austraalia eestlaste tegemistes. Ja nii me hakkasime  Austraalia Eesti Seltside Liidu juhatuse liikmetega uurima, mille põhjal üldse SBS otsustab, kas raadiosaade on vajalik, saime teada kriteeriumid ning püüdsime võimalikult täpselt ka kriteeriumitele vastata,» kirjeldas Alliksaar Williams.

«Lisaks siinsele vanemale eesti generatsioonile, keda on üle 1400 rahvaloenduses loetletud, on ka pea iga aasta 1500 noort Austraaliat külastamas töö ja puhkuse viisaga,» rääkis ta sihtrühmast.

SBS on kõige mitmekeelsem raadiokanal maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles