Libapostiljon tegutseb taas: pensionärid on ilma jäänud juba 530 eurost

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihtsustatakse ka puude raskusastme tuvastamist muutumatu või progresseeruva seisundiga vanaduspensioniealistel.
Lihtsustatakse ka puude raskusastme tuvastamist muutumatu või progresseeruva seisundiga vanaduspensioniealistel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ida-Virumaal on end postiljoni või pensioniameti töötajana esitlenud noormees petnud pensionäridelt välja vähemalt 530 eurot.

Viimased juhtumid leidsid aset 10. jaanuaril. Kella 13 ajal esitles tundmatu meesterahvas Sillamäel Viru puiesteel korteriperenaisele end postiljonina, kes toob pensioniraha. Noormees andis naisele võltsitud 200-eurose rahatähe, millest soovis tagasi saada 100 eurot, mille kannatanu ka andis.

Samal päeval kella 14 ajal esitles tundmatu meesterahvas Sillamäel Tškalovi tänaval korteriperenaisele end postiljonina, kes toob pensioniraha. Noormees andis naisele võltsitud 200-eurose rahatähe, millest soovis tagasi saada 100 eurot, mille kannatanu ka andis.

Juba möödunud reedel selgus, et 10. jaanuaril teatas Sillamäel Gagarini tänaval tundmatu noormees naispensionärile, et on pensioniametist ja tuli 100 eurot pensionilisa tooma. Seejärel andis noormees naisele võltsitud 200-eurose raha ja soovis tagasi saada 100 eurot. Naine andis 80 eurot.

10. jaanuaril kell 13.30 teatas Sillamäel Viru puiesteel maja korteris tundmatu noormees naispensionärile, et ta maksis korteriüüri eest 50 eurot rohkem. Seejärel andis noormees naisele võltsitud 200-eurose raha ja soovis tagasi saada 150 eurot. Sularaha puudumise tõttu lahkus noormees korterist.

9. jaanuaril kella 9 ajal esitles tundmatu noormees Narvas Kangelaste tänaval korteriperenaisele end postiljonina, kes toob pensioniraha. Noormees andis naisele kaks võltsitud 200-eurolist rahatähte, millest soovis tagasi saada 150 eurot, mille kannatanu ka andis.

14. detsembril esitles tundmatu noormees end Narvas Turu tänaval korteriperemehele postiljonina, kes toob pensionilisa. Noormees andis mehele võltsitud 200-eurose rahatähe, millest soovis tagasi saada 100 eurot, mille kannatanu ka andis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles