Kapo maja ründajatest jäi süüdi vaid üks

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast pronksööd.
Pärast pronksööd. Foto: Küllike Rooväli / Postimees.

Kaitsepolitsei hoonele aprillirahutuste käigus üle 150 000 krooni eest kahju tekitanud ründajatest suudeti vaid ühe süüd tõestada.


26. aprilli õhtul lõhkusid rahutustes osalejad kividega üle 20 kaitsepolitsei hoone akna, kolm valvekaamerat ning tungisid läbi hoone parklat ümbritsenud piirdeaia, kirjutas

Eesti Ekspress

.

Ehkki peaminister lubas järgmisel päeval toimunud pressikonverentsil, et kõik kurjategijad saavad karistada ning siseministri sõnul on piisavalt tõendusmaterjale, andis prokuratuur kohtu alla vaid ühe mitmest tuvastatud ründajast.

Põhjuseks oli prokuratuuri ja politsei vaheline vaidlus, kas akendesse visatud kividelt leitud DNAst piisab süüdistuse esitamiseks, milles jäi peale prokuratuur, otsustades anda kohtu alla ainult need, kelle poolt kivide viskamine paistab selgelt valvekaamera pildilt - selliseid isikuid ongi vaid üks ning temalt mõistetakse välja ka kogu hoonele tekitatud kahju.

1990. aastatel paigaldati Kapo peahoonele rahalistel kaalutlustel kuulikindlad klaasid vaid Toompuiestee-poolsetele akendele ning enne pronksööd tegi üks Kapo ülemkomissar ettepaneku turvakilega katta ka ülejäänud aknad, mis jäi aga heakskiiduta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles