Lastevastaste seksuaalkuritegude tõttu anti mullu kohtu alla 35 isikut

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norman Aas.
Norman Aas. Foto: Mihkel Maripuu

Eelmisel aastal anti kohtu alla 35 isikut, keda süüdistatakse alaealiste vastu suunatud raskes seksuaalkuriteos.

«Alaealiste vastaste seksuaalsüütegude eest anti kohtu alla 35 isikut,» rääkis riigi peaprokurör Norman Aas. «Need on juhtumid, kus Eestis on mõni konkreetne kannatanu. Siia alla ei loe me internetist lapsporno allalaadimist, vaid need on konkreetsed juhtumid, kus on Eestis konkreetsed alaealised kannatajad.»

Aas seletas, et enamik asju on paraku olnud seotud reaalse füüsilise vägivallaga, seksuaalse vägivallaga alaealiste vastu. Kümme juhtumit on olnud seotud täiskasvanute poolt alaealiste seksuaalse ahvatlemisega läbi interneti.

«Seal on juhtumeid alates vastastikkusest presenteerimisest läbi veebikaamera, kuni reaalsete kohtumisettepanekute tegemiseni,» märkis peaprokurör.

Ta seletas, et eelkõige Põhja piirkonnas on juba mõnda aega praktiseeritud internetikeskkonna kontrollimist, et leida sealt võimalikke kuritegelike kalduvustega isikuid, kes otsivad endale võimalikke ohvreid internetist.

«Interneti turvalisuse ja alaealiste teadlikkuse tõstmine on kindlasti väga oluline,» lausus Aas. «Pea kolmandikul juhtudel on seksuaalkuritegevus alaealiste vastu kolinud internetti. See pakub anonüümsust kurjategijatele, kes selles keskkonnas on julgemad järgmist sammu astuma.»

Alaealise vastu suunatud raskeks seksuaalkuriteoks loetakse kuritegusid, mis pannakse toime noorema kui 14 aastase isiku vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles