Kiisler: regionaalpoliitika prioriteediks on maakonnakeskused ja paremad liikumisvõimalused

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Regionaalminister Siim Kiisler ütles täna kohalike omavalitsuste iga-aastast suurüritust Linnade ja Valdade Päevad avades, et regionaalpoliitika prioriteediks järgmisel Euroopa Liidu toetusperioodil saab maakonnakeskuste tugevdamine ja liikumisvõimaluste parandamine.

Kiisler rõhutas, et järgmised seitse aastat saavad olema võitlus meie maakonnalinnade tuleviku nimel, sest ilma tugevate piirkondlike tõmbekeskusteta ei ole tulevikus aktiivset elu väljaspool suuri keskusi. «See tähendab paratamatult ka valikute tegemist asfaldi ja betooni vahel ja regionaalpoliitiline prioriteet on siin asfalt – ehk eelkõige head teed ja ühendused kohalike keskustega ja nende vahel,» ütles Kiisler avakõnes.

Lisaks tõi regionaalminister välja, et järgmise perioodi eurorahasid planeerides ei tohi kõikide otsuste tegemine koonduda Tallinna ja peab jääma ka regionaalne otsustustasand sarnaselt praeguse perioodiga. Sel perioodil oli regionaaltoetuste mahuks ligi 10 protsenti kõigist Euroopa Liidu (EL) toetustest.

Minister avaldas head meelt, et paljud omavalitsused peavad enne valimisi ühinemisplaane ja mõned ühinemised ka toimuvad. «Samas näitab kohati juba palaganiks muutuv ühinemisettepanekute ilutulestik seda, et päris nii see enam edasi minna ei saa. On vaja ühtseid reegleid ja ma ilmselt ei üllata teid – ka riiklikku sundi, keskset initsiatiivi. Saan teile kinnitada ka seda, et ükskord need riiklikud otsused tulevad niikuinii.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles