Leisi vallavanem: Saaremaal on mõtet vaid ühel suurel vallal

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praam Saaremaa
Praam Saaremaa Foto: Mihkel Maripuu

Leisi vallavanem Ludvik Mõtlep ütles intervjuus Kadi raadiole, et Saare maakonnas oleks omavalitsuste ühinemisel mõtet vaid siis, kui tekiks üks suur omavalitsus, kuid tõdes, et ka sellel variandil on nii head kui ka vead.

Ta kinnitas Kadi raadiole, et Leisi vallas on liitumise küsimust korduvalt arutatud ning tulemusena on jõutud seisukohale, et väikestel liitumistel ei ole mõtet, kirjutab Saarte Hääl.

«Mõttetalgute tulemusel peame õigeks, et tulemusi annab vaid liitumine üheks omavalitsuseks maakonna tasandil,» ütles Leisi vallavanem.

Mõtlep lausus, et kohalike otsuste tegemisega saab Leisi vald tunduvalt paremini hakkama kui suurvald. Selle tõttu on Leisi hoidnud neutraliteeti ja ei ole seni liitumisläbirääkimistega kaasa läinud.

Samas oleks ühisvallas kergem valla allasutusi sulgeda. Raamatukogude arv ja koolivõrgu korrastamine on kindlasti teemad, mis vajavad muudatusi, kuna elanike, sealhulgas laste arv väheneb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles