Rohelised: mida peate oma eelkäijate suurimaks saavutuseks?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Mardiste
Peep Mardiste Foto: Margus Ansu

Postimees.ee 's käib Euroopa Parlamenti kandideerivate parteide vaadete tutvustamine. Täna küsisime kandidaatidelt: mida peate oma Eesti eelkäijate (praegu Eestist valitud europarlamendi saadikute või oma erakonnast valitud saadikute) suurimaks saavutuseks senise europarlamendi koosseisu ajal ja miks? Vastavad Roheliste kandidaadid.


Marek Strandberg: Meil polegi seni olnud Eesti eelkäijaid Euroopa Parlamendis. Loodetavalt valivad eestalsed sedapuhku ka oma Rohelised esindajad europarlamenti. Nagu juba öeldud, Euroopa Parlamendis ei konkureeri mitte rahvad ja kultuurid, vaid maailmavaated. Ma olen seda meelt, et roheline maailmavaade, selliselt nagu mina seda mõistan, on aina enam ja enam levinud. Uuest roheliset leppest rääksid Rohelised üle aasta tagasi. Just siis hakkasid Rohelised kujundama oma üle-euroopalist valimiplatvormi, mis tänaseks on valmis ja mida eesti tutvustakse laiemale avalikkusele 16. mail Tallinnas toimuval erakonna üldkogul. See on avalik üritus! Täna räägivad rohelise või puhta uue majanduse vajalikkusest USA uus president Obama, Briti peaminster Brown, ÜRO peasekretär Ki-Moon ja isegi rahvusvahelise energiaagentuuri esindajad.

Peep Mardiste: Kui mõtlete Eestist valitud saadikuid, siis kõige sisukamalt panustas kahtlemata Andres Tarand. Kõnepuldis käisid ehk teised sagedamini, aga mõnel kippus oma hääle imetlemise lummuses jutu sisu kasinaks jääma. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles