Paavo: pooliku töölepinguseaduse jõustamine pole mõeldav

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne töölepinguseaduse vastuvõtmist protesteeriti korduvalt selle vastu.
Enne töölepinguseaduse vastuvõtmist protesteeriti korduvalt selle vastu. Foto: Peeter Langovits

Riikliku lepitaja nõuniku Raivo Paavo sõnul ei saa töölepingu seadus 1. juulist osaliselt jõustuda, sest vastasel juhul poleks Eesti enam demokraatlik riik.

«Kui 1. juulist hakkab töölepinguseadus osaliselt kehtima, siis mina riikliku lepitaja nõunikuna ütlen seda, et meil ei ole täna kodanikuühiskonda,» ütles Raivo Paavo ETV hommikusaates «Terevisioon».

Paavo rõhutas, et talvel jõuti uue töölepinguseaduse puhul kompromissini ja kui nüüd keegi tahab sealt midagi välja võtta, siis see pole tema sõnul võimalik.

«See on üks terve protsess ja seda ei saa nii teha,» ütles Paavo ja lisas, et sellisel juhul tuleb istuda läbirääkimiste laua taha.

Läbirääkimiste vajadust rõhutas Paavo ka firmade ja töövõtjate puhul, sest kui kehtivad töölepingutingimused käivad ettevõttele üle jõu, siis tuleb asuda vastaspoolega läbi rääkima.

Kommenteerides justiitsministeeriumis valmivat eelnõud riigitöötajate palkade 8%-lise vähendamise kohta, ütles Paavo, et näiteks paljudes kollektiivides on omad kollektiivlepingud, kus on korrektselt paigas ka palgaküsimused.

«Mina ei kujuta ette, kuidas keegi kolmas kuskilt kaugelt lõhub ära selle kokkuleppe, mis on saavutatud kahe institutsiooni, töötajate ja administratsiooni vahel,» oli ta hämmingus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles