Eesti peibutab suurejoonelise etteastega Helsingis soomlasi endale külla

Peeter Langovits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Helsingi esindusväljaku Senaatintori on vallutanud valged telgid ning uhkelt tuules lehvivad reklaamid «Visitestonia». Spaade reklaamid ja turismiinfoletid, eestimaine toidukaup ja õlu, suveniirid, käsitöö ning keraamika – see on kraam, mida külastajatele Eestit tutvustavatel üritustel pakutakse.


Kultuuriprogrammi juhtinud Mart Sanderi sõnutsi oodatakse kahel päeval uudistama üle 200 000 külastaja. Kui Sander publikult küsis, kas nende hulgas leidub inimene, kes pole Eestis veel käinud, kerkis ainult üks käsi. Üritust avamas käinud majandusminister Juhan Parts haaras sõnasabast ja avaldas lootust, et ka see soomlane jõuab Eestisse.



Kahe päeva jooksul näeb Senaatintorile püsti pandud laval mahukat kultuuriprogrammi – alates tantsurühmadest, keskaegsest muusikast ja ooperiaariatest kuni eesti popartistideni. Eesti toitudest olid kõige nõutumad must leib, tordid ja snäkid ning Salvesti purgisupid. Hapukapsa järele oli aga soomlastel koguni nii suur himu, et seda tuli laevaga Tallinnast juurde tuua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles