Riigikogu liikmed ei ole kohalikes volikogudes töötamise küsimuses üksmeelel

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel
Andres Herkel Foto: Toomas Huik / Postimees

Riigikogu liikmed on eri meelt küsimuses, kas parlamendi liige võiks samaaegselt töötada ka kohalikus volikogus. Fraktsioonides, kus küsimust on arutatud, on jõutud järeldusele, et praegu kehtiv kord, mis keelab riigikogu liikmel volikogus töötada, on parim.

Oktoobris toimuvatel kohalikel valimistel on riigikogu liikmetel lubatud küll kandideerida, kuid volikogu töös nad riigikogus töötamisega samaaegselt osaleda ei tohi. Seda olukorda on kritiseerinud mitmed poliitikud, viimati riigikogu Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni liige Andres Herkel, kelle sõnul ei ole parlamendierakonnad selle olukorra lahendamiseks astunud ühtegi sammu, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

IRLi fraktsiooni juht Kaia Iva ütles, et ta ei näe, et Herkeli mõttel keelata parlamendiliikmete volikokku kandideerimine, oleks kaalukaid argumente.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles