Rootsi eestlaste ajalehte ähvardab sulgemine

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Päevalehe esikülg.
Eesti Päevalehe esikülg. Foto: Eesti Päevaleht

Rootsis elavate eestlaste ajalehte Eesti Päevaleht ähvardab sulgemine, sest tellijaid pole piisavalt.

Eesti Päevalehe juhatuse esimees Matti Anniko kirjutas ajalehe Facebooki’i lehel, et Eesti Päevaleht saab Rootsi riigilt rahalist toetust, kuid selle saamine on otseselt seotud lehtellijate arvuga ning praegu on vaja juurde vähemalt 50 uut lehetellijat, et leht üldse ilmumist jätkaks.

«Käesoleval, 2013. aastal, on Eesti Päevaleht saanud toetust, kuid seda saadi väga väikese marginaaliga. Vahepealsel ajal, aasta algusest alates, on aga lehetellijate arv langenud allapoole riigipoolse toetuse saamise määra,» kirjutas Anniko ja lisas, et olukord on kriitiline.

Kui leht ei saa enne suve vähemalt 50 uut tellijat, siis pannakse leht 2013. aasta lõpus kinni. «Sulgemine toimub vastavalt normidele ja Rootsi seadusandlusele. Personalile peab töölepingu lõppemisest teada andma 2013. aasta juunis. Kõik lehetellijad saavad tagasi oma tellimisrahad, mis lehe lõpetamisel on jäänud kasutamata.»

«Momendil ei tähenda asjaolu, et lehetellijate arv on langenud alla nõutud piiri veel ilmtingimata lehe kinnipanekut. Riigipoolse toetuse saamiseks on vaja, et aasta keskmine lehetellijate arv oleks üle piiri. Seega on meil veidi aega, et kindlustada Eesti Päevalehe väljaandmise jätkumine - tähtajaks 1. juuni,» selgitas Anniko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles