Esikoht euroliidus: Eestis sünnib kõige rohkem abieluväliseid lapsi

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine, vanker ja sügav lumi.
Naine, vanker ja sügav lumi. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Euroopa Liidu riikidest on kõige kõrgem väljaspool abielu sündivate laste osakaal Eestis ja kõige madalam Kreekas, selgub Eurostati täna avaldatud andmetest.

1990. aastal sündis Euroopa Liidus 17 protsenti lastest väljaspool abielu. 2000. aastal oli neid juba 27 protsenti ja 2011. aastal 40 protsenti. Väljaspool abielu sündinud laste arv on kasvanud kõigis liikmesriikides.

Siiski on liikmesriikide vahel erinevus üpris suur. 1990. aastal oli Rootsis ja Taanis peaaegu pool sündidest väljaspool abielu, samas kui seda oli 2 protsenti võib vähem Küprosel, Maltal ja Kreekas.

2011. aastal on liikmesriikidest esikohal Eesti, kus sünnib 60 protsenti lastest väljaspool abielu. Meile järgnes Sloveenia (57 protsenti), Bulgaaria ja Prantsusmaa (mõlemad 56 protsenti). Madalaim oli see näitaja Kreekas (7 protsenti), Küprosel (17 protsenti) ja Poolas (21 protsenti).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles