Ansip tunnustas missioonisõdureid

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Andrus Ansip tänas täna Stenbocki majas toimunud vastuvõtul eelmisel aastal välisoperatsioonidel teeninud kaitseväelasi ja nende lähedasi.

«27. märtsil tähistasime priiuse põlistamise päeva – teie olete need, kes on meie priiust põlistanud,» ütles peaminister. «Te teate suurepäraselt seda, et kui meie abistame teisi, võime loota ka ise teiste abile. Teie teene on see, et Eesti on tugev ja hästi kaitstud. Te olete välismissioonidel Afganistanis, Liibanonis, Kosovos ja laevakaitsemeeskondades kõvasti karastunud ning see on see, mis on meie kaitsevõimet oluliselt tugevdanud.»

Peaminister kinkis kõigile kaitseväelastele pühendusega raamatu «Eesti hümn».

Estcon-13 ülem kolonelleitnant Margus Koplimägi tänas peaministrit. «Ma loodan, et Afganistan jäi meist maha parema paigana,» lisas ta. Samuti tänas ta kõiki lähedasi ja ütles, et ilma perekondade toetuseta ei oleks välisoperatsioonidest osavõtmine võimalik.

Tänuvastuvõtul osalesid 2012. aasta maist novembrini Afganistanis teeninud kontingent Estcon-13,  laevakaitsemeeskonnad 3 ja 4 ning Kosovos ja UNTSO raames teeninud kaitseväelased. Vastuvõtust võtsid osa ka kaitseväelaste lähedased ja pereliikmed.

Estcoy-14 vahetas Afganistanis oma teenistuse jooksul asukohta ja ülesannet. Kompanii kolis augustis patrullbaasist Wahid ja selle lähedastest kontrollpunktidest patrullbaasi Pimon.

Estcoy-14 võttis esimese kompaniina kasutusele uued soomukid. Kuue kuu jooksul viis kompanii läbi ligi 650 patrulli ja 24 ettevalmistatud kompanii operatsiooni. Üksust toetas Camp Bastionist rahvuslik logistiline toetuselement NSE-13.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles