Uuring: 56 protsenti soovib Juhan Partsi tagasiastumist

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts
Juhan Parts Foto: Liis Treimann / Postimees

56 protsenti Turu-uuringute ASi uuringule vastanud inimestest soovib majandusminister Juhan Partsi tagasiastumist.

Turu-uuringute AS viis enne ajaloolist priiuse põlistamise päeva läbi omnibussküsitluse, et uurida Eesti elanike arvamusi eelmiste aastate suuremate skandaalide kohta. Lisaks küsiti inimestelt arvamust, kas majandusminister Juhan Parts peaks tagasi astuma seoses tema haldusalas toimuvaga, viidates Eesti Energia, EASi ja Estonian Airi ümber toimuvale.

Kokku 56 protsenti vastajatest arvas, et Juhan Parts peaks oma ametist lahkuma (täiesti nõus 30 protsenti, pigem nõus 26 protsenti, pigem ei ole nõus 18 protsenti, ei ole nõus 8 protsenti). Selles küsimuses oli eestikeelsete vastajate ja muukeelsete vastajate arvamus väga lähedased.

«Viimasel ajal on olnud vaja teha keerulisi otsuseid majanduses, energeetikas ja transpordis,» teatas Parts Postimehele. «Loodan, et minu personaalküsimuse tõstatamine võimaldab mul nüüd senisest enam tehtud otsuseid selgitada ka neile, kes on rahulolematud.»

Omnibussküsitlust viib Turu-Uuringute AS läbi igakuiselt. Turu-Uuringute ASi tegevjuht Tõnis Stamberg täpsustas, et aeg-ajalt, kui küsitluses on ruumi, lisatakse sinna näiteks päevapoliitilisi ja majandust puudutavaid küsimusi. Stamberg kinnitas, et tellijat sellele uuringule ei ole.

Ta selgitas, et küsiti, kui suure julgeolekuohuna inimesed üht või teist skandaali näevad.

«Kuna praegu on meedias palju üleval EASi ja Estonian Airi teemad, siis otsustasime ka selle kohta küsida,» selgitas Stamberg majandusminstrit puudutavat küsimust.

Turu-uuringute AS Omnibussküsitlus viidi läbi 6.-18. märtsil käesoleval aastal. Omnibussküsitlust viib Turu-Uuringute AS läbi igal kuul. Omnibussküsitluse sihtrühma moodustavad Eesti elanikud vanuses 15-74, valimi suurus on 1000 vastajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles