Roheliste erakonna üldkogu jäi kvoorumi puudumise tõttu ära

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Erakonna Eestimaa Rohelised laupäeval Tallinnas toimuma pidanud üldkogu jäi ära, kuna kvoorumi puudumise tõttu ei olnud üldkogu otsustusvõimeline.

Roheliste juhatuse liige Andrei Gudim ütles BNSile, et üldkogu olnuks otsustusvõimeline, kui kohale oleks tulnud vähemalt 121 erakonna liiget, kuid paraku tuli neid kohale paarikümne võrra vähem.

Roheliste ärajäänud üldkogu päevakorras oli esimehe, juhatuse, valimistoimkonna, volikogu, aukohtu ja revisjonitoimkonna valimine. Samuti plaanis roheliste erakond arutada programmimuudatusi ning valimistumist oktoobris toimuvateks kohalike omavalitsuste volikogude valimisteks. Ka pidi erakonna juhatus esitama oma tegevuse aruande ning üldkogu pidi kinnitama ka erakonna 2012. majandusaasta aruande.

Gudimi sõnul olid erakonna liikmed esitanud enne laupäevaks kavandatud üldkogu roheliste esimehe kandidaadiks ainsana praeguse esimehe Aleksander Laane, kuid esimehe kandidaatide õigus olnuks ka üldkogu liikmetel.

Gudim märkis, et rohelised proovivad erakonna üldkogu uuesti kokku kutsuda kahe nädala pärast, 20. aprillil. «Üldkogu toimumise koht on veel otsustamisel,» lausus ta. Laupäeval ärajäänud roheliste üldakogu toimumispaik oli Tallinna kesklinnas asuv Rävala puiestee 8 hoone.

Äriregistri andmetel kuulub Erakonda Eestimaa Rohelised laupäeva seisuga 1212 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles