Scoutspataljoni kolonnid liiguvad täna Lätti õppustele

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe kolonn.
Kaitseväe kolonn. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Täna algab Lätis Adaži polügoonil 1. jalaväebrigaadi Scoutspataljoni nädalapikkune õppus Gungnir, kus viimase lihvi saab järgmine kaitseväe üksus Afganistanis. Õhtul liigub 60 masinast koosnev sõidukite kolonn Lätti.

Kolonn liigub õppusele kolmes grupis. Kolonnid alustavad liikumist täna õhtul kella kuue paiku ja Eesti-Läti piiri ületavad kaitseväelased kella kümne paiku õhtul. Kolonnid liiguvad marsruudil Paldiski - Kanama - Ääsmäe - Pärnu - Ikla.

Gungnir on iga-aastane taktikaline õppus, mille käigus antakse hinnang ühe jalaväekompanii väljaõppele enne Afganistani sõjalisele  välisoperatsioonile minekut. Õppusel harjutatakse pealetungi erinevaid etappe koos lahinglaskmistega ning Estcoy-16 koostööd miinipildujaallüksuse, õhuväe tuletoetuselemendi ja rahvusliku logistilise toetuselemendiga. Õppuse stsenaariumi aluseks on Afganistanis Helmandi provintsis enamlevinud taktikalised situatsioonid.

Gungniril osaleb ligi 300 kaitseväelast. Lisaks Scoutspataljoni kaitseväelastele võtavad veel  harjutusest osa õhuväe, 1. jalaväebrigaadi tagalapataljoni ja Kalevi pataljoni ning lahingukooli kaitseväelased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles