Reformierakond: Vaheri kandidatuuri toetamine on väga tõenäoline

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Kukk
Martin Kukk Foto: Rain Hansen

Elmar Vaheri võimalikku kandideerimist on reformierakondlaste hulgas varasemalt oodatud, seega võib eeldada, et on väga tõenäoline tema kandidatuuri toetamine, teatas Reformierakonna peasekretär Martin Kukk Postimehele.

«Reformierakonna fraktsioon ja parlamendi õiguskomisjon alles asuvad arutama Elmar Vaheri kandidatuuri politsei- ja piirivalveameti juhi kohale,» märkis Kukk.

«Elmar Vaheri võimalikku kandideerimist on reformierakondlaste hulgas varasemalt oodatud, seega võib eeldada, et on väga tõenäoline tema kandidatuuri toetamine,» lisas ta. «Tegemist on väga suure juhtimiskogemuse ja hea mainega politseijuhiga.»

Täna selgus, et siseminister Ken-Marti Vaher esitab politsei- ja piirivalveameti peadirektori ametikohale praeguse Põhja prefekti Elmar Vaheri.

Politsei- ja piirivalveameti peadirektori nimetab siseministri ettepanekul viieks aastaks ametisse Vabariigi Valitsus, kuulates ära riigikogu õiguskomisjoni arvamuse. Peadirektoriks võib seaduse järgi nimetada isiku, kellel on pikaajaline suure organisatsiooni juhtimise kogemus või pikaajaline juhtimiskogemus politseiasutuses, kohtus või sise-, justiits- või kaitseministeeriumi valitsemisalas.

PPA peadirektori ametikoht vabanes seoses eelmise politseijuhi Raivo Küüdi ametist tagasiastumisega 1. märtsist. Praegu täidab PPA peadirektori kohustusi keskkriminaalpolitsei juht Raigo Haabu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles