Siseminister: Elmar Vaher on lubanud lähiajal õpingud lõpetada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Ken-Marti Vaher
Siseminister Ken-Marti Vaher Foto: Andres Haabu

Siseminister Ken-Marti Vaher rääkis Postimehele, et Elmar Vaher on tippjuht, kes oma isikuomadustelt sobib juhtima ja korrastama politsei- ja piirivalveameti tööd. Kuna Elmar Vaheril puudub vajalik magistrikraad, on ta andnud lubaduse, et viib õpingud lähiajal lõpule.

Miks otsustasite esitada Põhja prefekti Elmar Vaheri kandidatuuri PPA juhi kohale?

Elmar Vaher on kaheksa aasta jooksul keskkriminaalpolitseis ja Põhja prefektuuris näidanud ennast tugeva juhina. Politsei- ja piirivalveameti juhilt eeldan, et ta on eestvedaja, meeskonnaehitaja ja selgelt tulemustele suunatud. Usun ka, et Elmar on tippjuht, kes oma isikuomadustelt sobib juhtima ja korrastama politsei- ja piirivalveameti kui suurima avaliku sektori organisatsiooni tööd.

Kui kandidaat on koalitsioonile sobiv, siis miks on Elmar Vaheri kandidatuur esitatud alles nüüd, mitte esimeses ringis, mis oleks võinud vältida selle läbi kukkumist?

Kõrgetest riigiametnikest moodustatud siseministeeriumi hindamiskomisjon tegi veebruaris ettepaneku esitada PPA juhi kandidaadiks Priit Kama. Pärast konsultatsioonide pidamist selgus, et see ettepanek ei leidnud kahjuks piisavat poliitilist toetust. Sihiks on alati olnud leida PPAle järgmiseks viieks aastaks tugev ja organisatsiooni edasiviiv juht ning sel põhjusel on esitatud nüüd ka Elmar Vaheri kandidatuur.

Kuidas on lood Elmar Vaheri haridusega? Juhikonkursi varasemates etappides spekuleeriti meedias, et omandamata magistrikraad on ainus asi, mis takistab Vaherit sellele kohale määrata?

Elmar Vaher on oma magistriõpinguid Tallinna Ülikoolis alustanud eelmisel aastal ja on andnud selge lubaduse, et viib need õpingud lähiajal ka lõpule.

Magistrikraadi nõue politsei-ja piirivalveameti tippjuhtidele seati põhimõttena sihiks 2009. aastal siseministri määrusega ja see on kavandatud jõustuma 1. jaanuarist 2014. aastal. Selle täitmiseks on täna magistriõpingud pooleli mitmetel siseturvalisuse ametite juhtidel.

Kui selleks on vajadus, siis vaatame üle selle põhimõtte jõustumise kuupäeva selleks, et anda õpinguid alustanud inimestele võimalus oma haridustee lõpuni käia ja jätkata teenimist riigi hüvanguks.

Miks on Elmar Vaher teie hinnangul parem kandidaat kui oli Priit Kama?

Nii Elmar Vaher kui Priit Kama on tugevad juhid. Kindlasti ei hakka ma erinevaid isikuid omavahel võrdlema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles