Keskerakond ei taha Ansipi valitsusse

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna valimisplakat
Keskerakonna valimisplakat Foto: Peeter Langovits / Postimees

Keskerakond ei ole peasekretär Priit Toobali sõnul huvitatud minekust Andrus Ansipi valitsusse sotsiaaldemokraatide asemele.

«Täna valitsusliidus üht partnerit vahetades oleks tegu vaid kosmeetiliste muudatustega, millest Eesti rahvale kindlasti mingit kasu ei ole. Keskerakond ei lähe valitsusse sotsiaaldemokraatide kohatäitjateks,» ütles Toobal.

«Keskerakond ei lähe mitte mingil juhul Ansipi juhitavasse valitsusse. Andrus Ansip on näidanud, et ta ei suuda panna valitsust ühes suunas ja rütmis tööle. Ta on ennast diskrediteerinud ja oleks pidanud juba ammu oma ametist tagasi astuma,» lisas Toobal.
«Loomulikult otsustavad Rahvaliit ja Erakond Eestimaa Rohelised ise, kas alustavad läbirääkimisi ning lähevad Ansipi valitsusse sotside asemele, kuid ma väga kahtlen, et nad kergekäeliselt Ansipit päästma ruttavad,» rääkis Toobal.

Ta lisas, et alles kaks päeva tagasi hääletasid nii rahvaliitlased kui rohelised sama peaminister Ansipi umbusaldamise poolt.

«Endiselt arvan, et kogu sellel konfliktil on palju mänguelemente, mida on vaja vaid selleks, et sotsiaaldemokraatide häältesaaki eurovalimistel suurendada. Küllap nad 7. juunini kisklevad, aga pärast valimisi ära lepivad ja käsikäes edasi lähevad,» lõpetas Toobal.

Reformierakonna juhatus otsustas täna pärastlõunal pöörduda IRLi poole ettepanekuga moodustada ühine delegatsioon konsultatsioonide alustamiseks poliitiliste jõududega, et leida lahendusi töötukassa maksevõime säilitamiseks ja riigi eelarvetasakaalu parandamiseks.

Peaminister Andrus Ansipi sõnul tähendab see lisaks sotsidele Rahvaliitu ja rohelisi. Keskerakond on esialgu kõrvale jäetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles