Rahvaliit võttis töölepinguseaduse asjus mõtlemisaega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uhkelt loodud koalitsioon sotsidega on nüüdseks läbi.
Uhkelt loodud koalitsioon sotsidega on nüüdseks läbi. Foto: Liis Treimann

Reformierakond, Isamaa ja Res Publica Liit ning Rahvaliit arutasid laupäeval peetud konsultatsioonidel peamise teemana töölepinguseaduse muutmist, mille osas võttis Rahvaliit mõtlemisaega.


Reformierakonna peasekretär Kristen Michal ütles pärast neli ja pool tundi kestnud kohtumist BNSile, et Rahvaliidu delegatsioon võttis aega, et arutada töölepinguseaduse küsimust oma juhatusega, ning lubas anda pühapäeval selles osas vastuse. «Kui konsultatsioonid lähevad üle koalitsioonikõnelusteks, jätkuvad need esmaspäeval,» lausus ta.

Laupäevane kohtumine keskendus Michali sõnul töölepinguseadusele, mille osas tutvustati üksteisele oma põhimõttelisi positsioone, ehkki kõne all olid ka teised eelarveküsimused. «Meie lähtume Eesti riigi huvidest, Eesti jätkusuutlikkusest ja oli hea tunda, et ka Rahvaliit jagab muret Eesti riigi pärast,» ütles Michal, iseloomustades kohtumist konstruktiivse ja asjalikuna.

Ta ei soovinud ennustada, kas Sotsiaaldemokraatlikul Erakonnal on koalitsiooni tagasiteed, öeldes, et see sõltub töölepinguseadust puudutavatest positsioonidest.

Sotsiaaldemokraatide viimased seisukohad ei vasta Michali sõnul aga eeldustele, et riigieelarve oleks jätkusuutlik, mahuks Maastrichti kriteeriumi raamesse ega tekitaks juurde ebaõiglust, vaid kohtleks tööandjaid ja töövõtjaid võrdsena. Uute töökohtade loomisele töötavad tema sõnul vastu ka võimalikud maksutõusuettepanekud.

«Eks pühapäevane päev annab nii mitmeski seisukohas aimu,» lisas Michal BNSile.

Isamaa ja Res Publica Liidu peasekretär Margus Tsahkna märkis, et vajalikud eelarveotsused tuleb langetada võimalikult kiiresti ning enam ei ole aega tegeleda poliitilise kemplemisega. «Me ei tegele sellega, kas sotsid või Rahvaliit,» ütles ta vastuseks küsimusele, kas sotsiaaldemokraatide valitsusse jäämine on veel võimalik.

Ta rõhutas, et neljapäeval peab valitsus andma eelarvekärped üle riigikogule ning selleks ajaks peavad olema poliitilised otsused tehtud. «On oluline, et valitsus suudaks eelarve maksimaalselt tasakaalu viia, selle riigikogule üle anda ja parlament seda menetleda,» lausus Tsahkna. «Eks lähipäevad toovad selguse, mis saab.»

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhatus koguneb kujunenud poliitilist olukorda arutama pühapäeva ennelõunal.

Erakonna pressiesindaja Karin Tammer ütles BNSile, et erakonna positsioon selgub pühapäeval juhatuse koosolekul. «Sotsiaaldemokraadid jälgivad poliitilist olukorda,» lisas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles