Reinsalu: Laar suudab Euroopa rahapoliitikas lollused ära hoida

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Andres Haabu

IRLi esimees Urmas Reinsalu ütles täna IRLi volikogul, et Mart Laari poliitiline kapital ja sidemed lubavad tal Eesti Panga nõukogu esimehena Euroopa keskpanga poliitikas hoida ära mitmed lollused.

«Mart Laar asub panganõukogu esimeheks valimisel ühe põhiseadusliku institutsiooni etteotsa, mitte ei jää Eesti poliitikast kõrvale,» ütles Reinsalu. «Neile, kes on konservatiivse rahapoliitika vastased, ei meeldi põhjendatult ka Laari isik.»

Ta jätkas, et kui Laar oleks panganõukogu juht olnud kinnisvarabuumi ajal, oleks Eesti Pank kindlasti kiiremini sekkunud ja kapitalinõudeid pankadele karmimalt tõstnud. «Jutt, et probleem seisneb selles, et Laar on praegu ratastoolis, on lihtsalt kohatu,» leidis Reinsalu.

IRLi esimees rääkis volikogul ka Eesti-Vene suhtest, märkides, et kahepoolsete suhete põhimõtteline väärtuskonflikt peitub Venemaapoolses okupatsiooni mittetunnistamises.

«Kui president Ilves kutsus Venemaad üles Eesti okupeerimise eest vabandama, siis sellele eelneb okupatsiooni tunnustamine,» ütles ta. «Eksivad need, kes kõnelevad või ootavad mingit kõikehõlmavat Eesti-Vene suhete sula.» Reinsalu hinnangul on kõige pragmaatilisem  Vene poliitika väärtuspoliitika. «Vene küsimus on ja jääb meie jaoks rahvusliku julgeoleku küsimuseks, selles asjas ei saa silmi kinni pigistada,» ütles ta.

Rahvakogu ideid kommenteerides sõnas Reinsalu, et selle algatuse teade on oluline kõigi poliitikute jaoks: inimesed tahavad, et neid kuulataks ja kaasataks. «See peab toimuma nii enne kui pärast valimisi. Seetõttu on tähtis erakondade kuulamis- ja aruandluspoliitika. Erakondade omanikud, kellele tuleb aru anda,  on valijad, mitte poliitikud,» rääkis Reinsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles