USA on avatud läbirääkimisteks Põhja-Koreaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister John Kerry.
USA välisminister John Kerry. Foto: SCANPIX

USA on avatud läbirääkimisteks Põhja-Koreaga, kinnitas Ühendriikide välisminister John Kerry eile Tokyos.

Minister lisas siiski, et Pyongyang peab enne seda astuma samme, millega näitab selgelt, et peab kinni oma rahvusvahelistest kohustustest.

«Ühendriigid jäävad avatuks läbirääkimistele Põhja-Koreaga, kui need on ehtsad ja tõsiseltvõetavad, kuid Pyongyang peab enne astuma samme, mis näitavad, et austatakse juba varasemalt endale võetud kohustusi,» ütles Kerry.

USA välisminister John Kerry on visiidil Jaapanis, et arutada välisminister Fumio Kishidaga Põhja-Korea agressiivsetest avaldustest tekkinud pingete leevendamist.

Pikaksveninud ähvarduste jadas on viimaseks üheks raevukamaks Pyongyangi reedene kinnitus, et Tokyo «hävib tuumaleekides».

Põhja-Korea lükkas pühapäeval ühtlasi tagasi Souli pakkumise alustada dialoogi Kaesongi ühise tööstuspargi tuleviku üle, nimetades seda «tühjaks poliitiliseks žestiks». Põhja-Korea teatas nädala algul töö peatamisest Kaesongis ja oma 53 000 töölise äraviimisest. Soul kutsus Pyongyangi neljapäeval «dialoogilaua taha», et arutada töö jätkamist Kaesongis, millest on saanud piiriülese koostöö sümbol ning kust Põhja-Korea teenib riigile hädavajalikku välisvaluutat.

Põhja-Korea nimetas pühapäeval Lõuna-Korea ühinemisministri Ryoo Kihl-Jae pakkumist «tähenduseta ja riukaliseks žestiks», mille tegelik eesmärk on varjata Souli plaane Põhja-Koreasse sisse tungida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles