Kross: kapo uus peadirektor võiks tulla oma majast

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross
Eerik-Niiles Kross Foto: Andres Haabu / Postimees

Julgeolekuekspert Eerik-Niiles Kross ütles Postimehele, et Eestis leidub mitu võimekat politsei- ja julgeolekuala juhti, kellel on eeldusi saada kaitsepolitsei juhtimisega edukalt hakkama, kuid tema eelistab majasisest valikut.

Kaitsepolitsei peadirektor Raivo Aeg teatas reedesel kapo aastapäeval ootamatult kolleegidele, et tema uueks ametiajaks julgeolekuteenistuse etteotsa ei kandideeri. Selline otsus tuli paljudele üllatusena.

Aeg tõi välja, et tal oli otsuse tegemisel erinevaid kaalutlusi: «Küsimus oli, kas mul jätkub sama initsiatiivi, mis seni või tekib mingi rutiin. See on koht, kus tuleb endale ausalt otsa vaadata ja oma perspektiivi juhina hinnata.»

Julgeolekuekspert Eerik-Niiles Kross ütles Postimehele, et tal pole põhjust Aegi sõnades kahelda, et ta pidas õigeks anda teed uutele tulijatele, kuna viis aastat kaitsepolitseid juhtida on niigi väga pikk aeg.

«Eestis leidub üsna mitu võimekat politsei- ja julgeolekuala juhti, kellel on eeldused saada kaitsepolitsei juhtimisega edukalt hakkama,» rääkis Kross. «Kandidaatide leidmine ei ole keeruline.»

«Isiklikult eelistaksin n-ö majasisest valikut, kuivõrd igale organisatsioonile on hea, kui tema töötajad näevad, et karjäär võib viia organisatsiooni tippu,» lisas ta. «Samuti on julgeolekuvaldkond vaatamatata asutuse nimele tavalisest politseitööst küllalt erinev.»

Küsimusele, kes võiks tema hinnangul olla järgmine kapo peadirektor, vastas Kross: «Ma loodan, et seda ei saada teada enne kandidaadi kinnitamist.»

Riigikogu õiguskomisjoni liige Kalle Laanet ütles eile ERRile antud intervjuus, et kaitsepolitseile on hea juhi leidmine veelgi keerulisem, kui see oli politsei- ja piirivalve uue peadirektori puhul. Seevastu õiguskomisjoni esimees Marko Pomerants arvas, et kapo etteotsa on uut juhti lihtsam leida kui politseiametile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles