Ansip ei usu praeguse võimuliidu jätkamisse

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip
Peaminister Andrus Ansip Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Peaminister Andrus Ansip ütles täna enne valitsusliidu kohtumist, et ei usu enam praeguse võimuliidu jätkamisse, ise koos valitsusega tagasi astuda Ansip ei kavatse.


Ansip ütles Toompeal ajakirjanikele, et peab vähetõenäoliseks võimalust, et koalitsiooni osapooled suudavad omavahel ära leppida.

Peaministri selgituse järgi on sotsid ennast nii positsioneerinud, et ta ei näe võimalust ühise keele leidmiseks. Kui aga ajakirjanikud peaministrilt küsisid, kas ametist lahkub kogu Ansipi valitsus, vastas ta, et ei näe selleks vajadust ning tema tagasi astuda ei kavatse.

Töölepinguseaduse, töötute uute hüvitiste ning lisaeelarve üle vaidlevad võimuliitlased said ühise nõupidamistelaua taga valitsusliidu eestseisuses kokku täna kell 13 ja arutavad oma erimeelsusi. 

Postimees.ee kirjutas täna ennelõunal, et Reformierakond ning Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) võivad aja kokkuhoidmiseks negatiivse lisaeelarve kahekesi kokku panna ja sotsidest ministrid lahti lasta. 

Valitsusliit tahab negatiivse lisaeelarve ja uute tulude paketi, mis on kokku väärt ligi kuus miljardit krooni, valitsuses vastu võtta ja riigikokku edasi saata juba sel neljapäeval, kuid reedel lahvatanud võimutüli ähvardab plaani uppi paisata.

Sotside asemele on Reformierakond ja IRL kutsunud valitsusse Rahvaliitu, kes asub oma juhatuses teemat arutama täna õhtul.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles