Jalgrattur sai liiklusõnnetuses raskeid vigastusi

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildid sündmuskohalt.
Pildid sündmuskohalt. Foto: Politsei

Eile juhtus Tartus liiklusõnnetus, kus ülekäigurada ületanud jalgrattur sai löögi sõiduautolt. Rattur sai õnnetuses raskeid vigastusi.

Eile kella 15.10 ajal juhtus liiklusõnnetus Tartus Kalda teel reguleerimata ülekäigurajal. Ülekäigurajale lähenenud linnaliinibussijuht märkas naist, kel oli jalgratas käe kõrval ja ootas sõidutee ületamist.

Buss peatus ülekäiguraja ees ning tee ületamiseks sobivat hetke oodanud naine istus rattasadulasse ja alustas sõidutee ületamist. Bussi kõrvalrajalt lähenes ülekäigurajale aga sõiduauto Volkswagen, mille juht ei pannud teed ületavat ratturit tähele.

Kokkupõrge sõiduauto ja jalgratturi vahel oli vältimatu. Rattur sai liiklusõnnetuses raskeid vigastusi ja ta viibib TÜ Kliinikumis haiglaravil.

Lõuna prefektuuri avariipolitseinikud selgitasid, et Volkswageni roolis oli 53aastane naine, kaine ja juhtimisõigust omav. Jalgratturiks oli 44aastane naine, kes ei kandnud rattaga sõites kiivrit.

Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud ja süülisus selgitatakse menetluse käigus.

Politsei tuletab meelde:

  • Kui ülekäiguraja ees on kõrvalrajal seisma jäänud sõiduk, ei tohi juht sellest sõidukist mööduda vahetult enne ülekäigurada ega ülekäigurajal, vaid peab ülekäiguraja ees seisma jääma. Ülekäigurajale tohib juht sõita alles pärast seda, kui on veendunud, et ta ei ohusta vöötraja ületajaid. Ka peab sõidukijuht ülekäigurajale lähenedes sõitma sellise kiirusega, mis on piisavalt väike, et mitte ohustada vöötraja ületajaid.
  • Ülekäigurada võib ületada jalgrattal sõites, kuid sel juhul ei ole reguleerimata ülekäigurajal jalgratturil sõidukijuhi suhtes eesõigust. Eesõiguse saamiseks tuleb ratturil ülekäigurada ületada jalakäijana, jalgratas käe kõrval.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles