Obama: Iisraelil on õigus kaitsta end Hezbollah' relvade vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hezbollah' liider Hassan Nasrallah.
Hezbollah' liider Hassan Nasrallah. Foto: SCANPIX

Iisraelil on õigus kaitsta end relvasaadetiste eest, mis on suunatud Liibanonis baseeruvale äärmusrühmitusele Hizbollah, ütles USA president Barack Obama laupäeval pärast teateid, et Iisrael korraldas õhurünnaku Süürias.

Kesk-Ameerika turneel viibiv Obama ei soostunud sarnaselt Iisraeli ametnikele kommenteerima rünnakut, öeldes, et ta laseb juudiriigil «kinnitada või eitada ükskõik milliseid rünnakuid nad on korraldanud».

Obama sõnul on Iisraelil õigus «kaitsta end relvatarnete eest sellistele terroriorganisatsioonidele nagu Hezbollah».

Liibanonis asuv diplomaatiline allikas ütles AFP-le, et ööl vastu reedet toimunud operatsiooniga hävitati maa-õhk tüüpi raketid, mille Venemaa hiljuti Süüriasse saatis ja mida ladustati Damaskuse lennuväljal.

Iisraeli ametiisikud kinnitasid laupäeval õhurünnakut Süüria vastu, teatades, et selle sihtmärgiks oli raketisaadetis.

Ametnike teatel ei olnud õhulöök suunatud keemiarelva, vaid Hezbollah´le mõeldud raketisaadetise vastu. Tundmatuks jääda soovinud ametiisikute sõnul anti õhulöök reede varahommikul, selle sihtkohta ametnikud ei täpsustanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles