Eestist alguse saanud maailmakoristusega liitus sajanda riigina Austraalia

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
„Teeme ära! 2011” Eestis Paikusel.
„Teeme ära! 2011” Eestis Paikusel. Foto: Urmas Luik

Teeme Ära! koristuskampaaniast välja kasvanud rahvusvahelise maailmakoristuse liikumisega «Let’s Do It! World Cleanup» liitus sajanda riigina Austraalia.

Teeme Ära! koristusaktsioonides on kokku osalenud üle kaheksa miljoni inimese ning maailmakoristuse võrgustikku kuulub nüüdseks sada riiki. Mullu toimus üle maailma 139 erinevat koristusaktsiooni.

«Esimesest suurest Teeme Ära aktsioonist möödus äsja viis aastat. Meie kõigi suureks rõõmuks ühines just sel päeval liikumisega sajas riik, et mitte öelda manner – Austraalia,» rääkis Teeme Ära! projektide koordinaator Eva Truuverk.

«See on ehe näide sellest, et liblika tiivalöök muudab maailma. Vaevalt, et keegi meist, 50 000 eestlasest, oleks 3. mail 2008 oma prügikuhja juures toimetades osanud mõelda, et see tilluke tegu tiivustab miljoneid inimesi sajas riigis.»

Truuverk kinnitas, et koristusaktsioone korraldatakse ka käesoleval aastal ning mullusest kampaaniast on kujunenud või kujunemas traditsioon paljude riikide jaoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles