Mikser: kui esinduskuludeks on eraldi eelarve, peaks selles püsima

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige sotsiaaldemokraat Sven Mikser.
Riigikogu liige sotsiaaldemokraat Sven Mikser. Foto: Andres Haabu

Riigikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Sven Mikser ütles Evelin Ilvese esinduskulude teemat kommenteerides, et kulutusi tehes peaks püsima selleks ette nähtud vahendite piires.

«Presidendi esindusfunktsioon ei ole kindlasti odav lõbu. Kui selleks on eraldi eelarverida, siis peaks see eelarverida olema piisav, et kõik vajalikud kulud hüvitada. Kui see on ebapiisav, siis ilmselt oleks mõistlik seda suurendada,» lausus Mikser ERR-i uudisteportaalile.

Reformierakonnalt ei õnnestunud eilse päeva jooksul teemale kommentaari saada. Kommentaarist keeldusid otseselt Jaanus Tamkivi ja Kaja Kallas.

Ehkki presidendi abikaasa Evelin Ilves saab esinduskuludeks 1515 eurot kuus puhtalt kätte, on presidendi kantselei lisaks maksnud kinni 70 000 euro ehk 1,1 miljoni krooni eest riideid, ehteid ja kingi, kirjutas eilne Eesti Ekspress.

Presidendi kantselei teatas oma avalduses, et on lähtunud riigipea ja tema abikaasa kulutuste hüvitamisel Vabariigi Presidendi ametihüve seadusest, mis andis õiguse hüvitada presidendi abikaasale tema kohustustega kaasnevad kulud, sealhulgas siseriiklikeks üritusteks või välisvisiitideks esindusriiete soetamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles