Laar ja Strandberg rääkisid võimalikust koostööst

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Strandberg..
Marek Strandberg.. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Roheliste Erakonna parlamendifraktsiooni esimehe Valdur Lahtvee sõnul on Marek Strandberg ja IRLi esimees Mart Laar kohtunud ja valitsuskriisi teemal konsulteerinud.


Fraktsiooni juht ei oska siiski öelda, kelle initsiatiivil kohtumine toimus, kirjutas

aripaev.ee

.

«Kohtume ja räägime riigikogus iga päev. Ei oskagi öelda, kes kellega koridoris trehvas ja kiirele arutelule kutsus. Valitsuskriis on ikkagi nii oluline asi, et sellest ju ikka räägitakse,» märgib Lahtvee.

Lahtvee sõnul ei ole Reformierakond ega IRL siiski Roheliste Erakonnale koalitsiooni - ega muude ametlike läbirääkimiste ettepanekut teinud.

Samas rõhutab Lahtvee, et Roheliste partei on valmis nii IRLi ja Reformierakonna valitsuses osalema kui kahe erakonna vähemusvalitsust toetama. Seda aga vaid tingimusel, kui valitsus lisaks kärpekavadele panustab koheselt ka majanduskasvu tagavatesse teguritesse, mis Roheliste hinnangul käiksid kokku Euroopa Liidu kliima- ja keskkonnapoliitikaga.

Lahtvee viitab avalikule kirjale, mille nende erakond IRLile ja Reformierakonnale saatis.

Seal seisab: «Käesolevaga kinnitame valmidust toetada IRL ja Reformierakonna poolt moodustatud vähemusvalitsuse tegevust, kui see lähtub Euroopa Liidu kliima- ja keskkonnapoliitikaga kokkukäivatest tegevustest. See ei tähenda meie taandumist valitsusvastutusest, me oleme endiselt valmis töötama ka teie erakondadega koalitsioonis. Oleme seda meelt, et maailmavaateliselt lähedasemate erakondade ühistöös toimiv valitsus on Eestile täna kasulikum ning uue koalitsioonipartneri kaasamine tähendab paratamatult ajakadu, mida oleks põhjust kindlasti tänasel hetkel vältida. Juhul, kui see pakkumine on teile vastuvõetav ja toodud meetmed on kujunenud olukorras realiseeritavad, oleme valmis võimalikult kiiresti kokku kutsuma ka erakonna volikogu, et mainitud lähenemisele saada laiem kinnitus.»

Lahtvee lisab, et võrreldes Rahvaliidu eeldustega, millega erakond kavatseb minna Reformierakonna ja IRLiga läbi rääkima, on kahe praeguse valitsuspartei ja Roheliste ideed siiski oluliselt lähedasemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles