Rüütli: maksud ei tohi olla läbirääkimistel tabuteema

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Zonta klubi ootab avaldusi tubli naisüliõpilase stipendiumile pürgijatelt.
Viljandi Zonta klubi ootab avaldusi tubli naisüliõpilase stipendiumile pürgijatelt. Foto: Toomas Huik

Reformierakonna ja Isamaa ja Res Publica Liidu kutse koalitsiooniläbirääkimistele vastu võtnud Rahvaliidu esimees Karel Rüütli leiab, et maksud ei tohi neil kõnelustel olla tabuteema, teatas

ERR Uudised

.

Rüütli sõnul on praegu kõige tähtsam kokku leppida, kuidas majanduskriisist välja tulla - raamidesse tuleb saada 2009. aasta eelarve ning 2010. aasta eelarve moodustamise põhimõtted, rääkis ta telefoniintervjuus «Aktuaalsele kaamerale».

«Tänasel hetkel on, ma arvan, kõigile selge, et ainult kärpimine meie positsioone ei paranda. Me peame otsima täiendavaid tulude teenimise võimalusi ja maksude teema on üks selline teema, mis tänasel hetkel tuleb nendel kõnelustel tuleb läbi arutada ning me leiame, et tabuteemasid ei tohiks praegusel hetkel olla,» rääkis Rüütli.

Küsimusele, millega Rahvaliit kindlasti ei nõustuks, vaid eelistaks opositsiooni jääda, vastas Rüütli, et Rahvaliit ei toeta kindlasti sotsiaalsektori kulude kallale minekut.

«Eakate inimeste pensioni küsimus, lastetoetused, peretoetused, igasugused sotsiaaltoetused - need on need küsimused, millega me seniste konsultatsioonide raames oleme jõudnud seisukohale, et neid ei saa ega ei tohiks puutuda,» rääkis Rahvaliidu esimees. «Ja teine asi on muidugi kohalike omavalitsuste tulubaasi küsimus: me peame arvestama sellega, et me ei tohi lasta kohalikel omavalitsustel sattuda olukorda, kus nad ei ole enam jätkusuutlikud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles