Kurjategijatelt konfiskeeriti aastaga 1,9 miljoni euro ulatuses kriminaaltulu

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Justiitsministeeriumi andmetel konfiskeeriti eelmisel aastal kurjategijatelt üle 1,9 miljoni euro ulatuses kriminaatulu, millest üle poole võeti ära narkootiku­midega seotud menetlustes.

Justiitsministeeriumi analüüsi kohaselt on kriminaaltulu konfiskeerimise osas tehtava töö maht kasvanud. Kui 2011. aastal konfiskeeriti vara 128 menetluses, siis mullu oli selliseid menetlusi 159, teatas ministeerium.

Samas on vähenenud konfiskeeritud vara maht: 2011. aastal konfiskeeriti kurjategijatelt vara 3,9 miljoni euro väärtuses.

Enim ehk 52 protsenti kriminaaltulust konfiskeeriti mullu narkokuritegudega seotud menetlustes, korruptsiooni- ja majanduskuritegude osakaal oli üle kümnendiku ning kolmandikul juhtudest konfiskeeriti vara, mille väärtus oli vähemalt 6400 eurot.

Konfiskeeritud vara hulgas oli näiteks kinnistuid, autosid, ehteid, mobiiltelefone, tööriistu ja arvuteid. Ülejäänud osas oli tegu raha või muu varalise õiguse konfiskeerimisega.

Reaalselt konfiskeeriti vara peamiselt kokkuleppemenetluses, üldmenetluses konfiskeeriti vara 227 000 euro ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles