Politseivideo manitseb kaherattalisi liiklejaid ettevaatusele

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Seoses soojade ilmade saabumisega valmis politseis videoklipp, mis meenutab eelkõige kaherattaliste sõiduvahenditega liiklejatele liiklusohutuse reegeleid.

Kevade saabudes muutub oluliselt ka liikluspilt: suureneb liiklustihedus ja teedele lisandub hulgaliselt kaherattalisi liiklejaid, mis toob paratamatult kaasa ka rohkem liiklusohtlike olukordi, vahendas Ida prefektuuri pressiesindaja.

Iga liikleja peab teadma liikluses kehtivaid norme, mõistmaks enda ja teiste õigusi ja kohustusi.

Ida prefektuuri korrakaitseosakonna ülemkomissar Tarmo Tammiste sõnul suhtuvad paljud liiklejad oma kaherattalise sõbra tehnoseisundisse kohusetundlikult ja peavad kinni liikluseeskirjades kehtestatud nõuetest, kuid samas näitab statistika jätkuvalt, et õnnetustesse sattunud mootorrataste arvu kasvutempo ei ole viimastel aastatel olnud võrreldav ühegi teise sõidukiliigiga, mistõttu peab politsei vajalikuks isikliku tervise kaitsmise huvides korrata üle mõned põhitõed.

Selleks, et muuta liiklus turvalisemaks, on Virumaa politseil koostöös Ida-Viru maavalitsusega valminud preventiivne heli- ja videoklipp, mis kutsub ennekõike kaherattalisi liiklejaid üles ettevaatlikkusele ja turvavarustuse kasutamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles