Algas konkurss nelja kohtunikukoha täitmiseks

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Justiitsminister Hanno Pevkur kuulutas välja konkursi ühe Harju maakohtu ja kolme Viru maakohtu kohtuniku ametikoha täitmiseks.

Justiitsminister Hanno Pevkur ütles konkurssi välja kuulutades, et ta on algava konkursi suhtes lootusrikas, kuna esimesest juulist toimuv palgatõus peaks oluliselt suurendama kohtuniku ameti populaarsust. «Kui seni oli esimese astme kohtunike palk 2666 eurot, siis esimest juulist tõuseb see palk 3380 euroni. Usun, et selline palgatõus paneb nii mõnedki head juristid kohtunikuametile mõtlema ning me saame need Ida-Virumaa kohtunikekohad täita pädevate ja väärikate juristidega,» sõnas Pevkur.

Reeglina nimetatakse kohtunikuks isik, kes on läbinud kohtuniku ettevalmistusteenistuse või on sellest vabastatud ning sooritanud kohtunikueksami. Kohtuniku ettevalmistusteenistust ei pea läbima isik, kes on vahetult enne eksami sooritamist töötanud kaks aastat vandeadvokaadi või prokurörina, samuti kohtunik, kui tema ametist vabastamisest ei ole möödunud rohkem kui 10 aastat. Alates 1. juulist 2013 on esimese astme kohtuniku ametipalk 3380 eurot kuus.

Avaldus kohtuniku konkursil osalemiseks tuleb esitada riigikohtu esimehele ühe kuu jooksul pärast konkursiteate avaldamist väljaandes Ametlikud Teadaanded.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles