Politsei võtab alaealistele alkoholi võimaldavad täiskasvanud pihtide vahele

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alaealine alkoholiga.
Alaealine alkoholiga. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Politsei alustas täna teavituskampaaniat, et rõhutada täiskasvanute vastutust takistamaks alaealistel alkoholi kätte saamast. Lisaks keskendutakse rohkem sellele, et avastada täiskasvanuid, kes alaealisele alkoholi müüvad või avastavad.

Politsei- ja piirivalveameti ennetusvaldkonna juhi Pille Luiga sõnul on kampaania peamiseks sihtrühmaks täiskasvanud, kelle käe läbi alkohol alaealistele kättesaadavaks saab. Kaupluste kõrval saavad alaealised alkoholi ka oma tuttavate ja sõprade kaudu.  

Poodides kasutatakse  aasta lõpuni helireklaame, mis teatavad alkoholi müügi keelatusest alaealistele. Müüdava alkoholi pudelikaeltel on sildid, mis rõhutavad täiskasvanute vastutust alaealisele alkoholi kättesaadavuse tõkestamisel. Müüjate ja turvatöötajate teadlikkust suurendatakse koolituste ja infopäevadega.

Eelmisel aastal registreeriti alaealiste poolt alkoholiseaduse rikkumist 7658 korral ning alaealisele alkoholi kättesaadavaks tegemisega seotud süütegusid 255 korral. «Ka alkoholiseaduse rikkumiste statistikas peaks tulevikus rohkem kajastuma järelevalve täiskasvanute suhtes, kelle läbi alkohol noortele kättesaadavaks saab,» ütles Luiga.

Koostöös kaubandusettevõtete ja alkoholitootjatega läbi viidava teavituskampaania algus on ajastatud koolilõpupidude perioodile ning see jätkub kogu suve jooksul. Teavituskampaania saab teoks tänu osalevate alkoholitootjate ja kaubandusettevõtete sotsiaalsele vastutustundele. Politsei tänab Kaupmeeste Liitu, Tridens ASi, Sakut ja A.Le Coqi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles