Üksikkandidaadid süüdistavad rahvusringhäälingu nõukogu erapoolikuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusringhäälingu logo.
Rahvusringhäälingu logo. Foto: Mihkel Maripuu

Euroopa Parlamenti pürgivad üksikkandidaadid Martin Helme ja Indrek Tarand heidavad rahvusringhäälingu nõukogule ette erapoolikust, sest neid ei lasta parteilastest kandidaatidega ekraanil toimuvates debattides kokku.

ERRi nõukokku kuulub mitu suure erakonna esindajat, nagu reformierakondlane Igor Gräzin, rahvaliitlane Villu Reiljan, keskerakondlane Marika Tuus, kirjutab Õhtuleht.

«Kui üleval on 17 kandidaati (11 parteid ja 6 üksikkandidaati), siis mis õigusega võimaldatakse kuuele neist kolm saadet, ülejäänutele vaid üks?» viitab Helme asjaolule, et parlamendis esindatud kuue erakonna kandidaatidega on ETVs kolm saadet, viis väikeparteid ja kuus üksiküritajat peavad aga mahtuma ühte saatesse.

Teisipäeval saatis Indrek Tarand üleskutse parlamendierakondade esimeestele, et nood oma ERRi nõukogus istuvaid parteikaaslasi otsust muutma mõjutaksid, tuginedes esmaspäeval avaldatud Emori uuringule, mis näitas talle parteidega ligilähedast 14-protsendilist toetust.

ERRi nõukogu esimees Andres Jõesaar vastas, et partokraatlikku ringkaitset nõukogus ei eksisteeri ning lükkas ümber jutud, nagu oleks ERRi juhatus ja nõukogu ühiste debattide võimalikkuse osas eri meelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles