Tänavu on tules hukkunud 20 inimest

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Statistika.
Statistika. Foto: Päästeamet

Tänavu on tules hukkunud 20 inimest, mis on aastate võrdluses madalaim number. Näiteks mullu hukkus aasta esimese viie kuuga tules 35 inimest ja veel 2007. aastal 65.

Päästeameti andmetel on tänavu tules hukkunud jaanuaris 5, veebruaris 5, märtsis 3, aprillis 4 ja mais 3 inimest. Viie kuu hukkunute arv on 20, olles sellega aastate võrdluses madalaim.

Tänavu 20 hukkunust on 14 mehed ja 6 naised. Meeste keskmine vanus oli ligi 60 eluaastat, naistel üle 70 eluaasta. Kahel juhul hukkus tulekahjus päevasel ajal väga eakas, üle 80-aastane naine.

Surmaga lõppes esimese viie kuu jooksul 19 tulekahju, neist 16 toimus õhtusel või öisel ajal ja 3 päevasel ajal. Esialgsetel andmetel on vähemalt pooltes eluruumides, kus toimus surmaga lõppenud tuleõnnetus, puudunud suitsuandur.

Uppunuid on mai lõpu seisuga 13. Möödunud aastal oli sama ajaga uppunud 18 inimest. Kuude jaotuses uppus sel aastal: kaks inimest jaanuaris, kaks veebruaris, üks märtsis ja üks aprillis. Mais on uppunud juba 7 inimest.

Suveperioodil kasvab Eestis uppunute arv hüppeliselt ja seda kinnitab ka käesolev aasta. Lisaks ka seda tendentsi, et suvekuudel on hukkunud peamiselt nooremad mehed.

Üleüldse upub enam mehi: tänavu on uppunud 9 meest, 3 naist ja üks laps. Välja joonistub veel ka tendents, et väga palju on uppumisi tiikidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles