Keskerakond soovib näha e-hääletuse serveri logifaile

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaardi lugeja.
ID-kaardi lugeja. Foto: Raigo Pajula

Keskerakond pöördus teabenõudega valimiskomisjoni poole saamaks informatsiooni, kas 2011. aasta riigikogu valimiste ajal toimus e-hääletuse serverisse ründeid ning palutakse väljastada vastava perioodi serveri logifailid.

«Arvestades meie sügavat kahtlust e-valimiste turvalisuse osas küsime valimiskomisjonilt lisaks ka e-hääletamise tarkvara omandiküsimuse ja tellimuslepingute kohta,» selgitas riigikogu liige Priit Toobal. «Tunneme huvi veel fakti kohta, kas 2011. aasta e-hääletuse tarkvara on auditeeritud ja millised olid selle auditi tulemused.»

Toobal märkis, et lisaks tehti valimiskomisjonile ettepanek võimaldada avalikkusel testida 2013. aasta valimistel kasutatavat e-hääletamissüsteemi ja tarkvara.

«Oleks mõistlik anda huvilistele võimalus teatava ajaperioodi jooksul vastutust kartmata rünnata e-hääletuse süsteemi testimaks selle turvalisust,» lausus Toobal. «Vaid avaliku testimise abil saaks tõendada, et on üle saadud e-hääletamissüsteemi 2011. aastal demonstreeritud vajakajäämistest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles