Kapo uus peadirektor saab ametisse õigeaegselt

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu õiguskomisjon kohtus kaitsepolitsei ameti peadirektori kandidaadi Arnold Sinisaluga.
Riigikogu õiguskomisjon kohtus kaitsepolitsei ameti peadirektori kandidaadi Arnold Sinisaluga. Foto: Peeter Langovits

Kaitsepolitseiameti peadirektori kandidaat Arnold Sinisalu käis täna riigikogu õiguskomisjoni ja julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni ees, mõlemad komisjonid otsustasid tema kandidatuuri toetada.

«Arvamus oli üksmeelne, et Sinisalu sobib seda ametikohta täitma. Ta sai kaasa õiguskomisjoni esimehe käepigistuse, muud meil talle anda polnud, kirja saadame ka. Läbi käidi vanad head erinevad küsimused, nagu ikka, et kas menetlus kuulub kapo kompetentsi ja nii edasi,» sõnas õiguskomisjoni esimees Marko Pomerants.

Ta arvas, et ametisse nimetatav kapo juht praegusest väga erinev ei ole. «Neis mõlemas on kaitsepolitsei kõrgema ametniku olek – mitte alati lavale tükkimine käib nii Raivo Aegi kui Arnold Sinisalu kohta. Kindlasti, kui on kohti, kus peadirekotoril on paslik ühiskonnale asju selgitada, siis tema taha ka midagi ei jää. Tegemist on inimesega, kel on selged arusaamad ja kes julgeb oma seisukohti ka välja ütelda,» iseloomustas Pomerants.

Vastavalt seadusele tuleb arvamus kapo peadirektori kandidaadi suhtes anda nii riigikogu õiguskomisjonil kui julgeolekuasutuste järelevalvekomisjonil. Nende heakskiidu järel saab siseminister Ken-Marti Vaher kapo uue juhi kandidaadi ametisse kinnitamise ettepanekuga valitsusse minna.

Praegune kapo juht Raivo Aeg on ametis 15. juunini. «Ma arvan, et siin ei tule mingeid kohusetäitjaid vahele. Valitsus saab täitsa rahuliku tempoga veel 13. juunilgi otsuse teha, kui juba sel neljapäeval ei otsustata,» arvas Pomerants. «Nii et Raivo Aeg läheb reede õhtul majast välja ja jätab võtmed rahulikult Sinisalu kätte,» kirjeldas Pomerants. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles